Zakup i wybór grilla porady

Data: 10-05-2009
Podczas około 10 lat grillowania użytkowałem około 5 różnych grilli. Najlepszy na obecną chwilę grill moim zdaniem to grill przykrywany klapą. Łatwo zapanować nad temperaturą ognia - poprzez regulację szyberków można przyspieszać lub spowalniać grilowanie
Proste, otwarte grille są skuteczne ale przyrządzane dania wysychają i robią się z nich skwarki. Pomaga polewanie piwem.

Ciężki grill żeliwny jest dobry jako ozdoba ale do użytkowania nadaje się słabo - rozpala się w nim niemal jak w piecu hutniczym a sam ruszt jest mały.
Autor galerii: Arbiter

Grill przykrywany - grillowane mięsko nie jest wysuszone. Zachowuje soczystość a jednocześnie pachnie grillem. Polecam taki Grill *
Grill zamykany

Zamiast węgla drzewnego stosowany jest brykiet drzewny. Różnice polegają głównie na długości palenia się - brykiety grzeją dłużej. Warto używać aluminiowe ... *
Brykiet zamiast węgla drzewnego do grilla

Grill odkryty. Przygotowywane dania są suche, należy je polewać np piwem aby nie wysychały i nie traciły smaku oraz objętości. Karkówka, boczek, kiełbaski ... *
Grill odkryty grillowanie

Praktyczny Grill ma rozkładane półki -przydają się do ustawiania talerzy. Na górze grilla regulacja ilości powietrza - ciągu która wplywa na temperaturę ... *
Jaki grill kupić

Grillowanie w ogrodzie *
Grillowanie w ogrodzie

Najbardziej lubię karkówke *
Karkówka z grilla

Podczas grillowania *
Grilowanie

Grill ozdobny żeliwny, zupełnie niepraktyczny, nadaje się jako ozdoba ogrodu. Aby go dobrze rozgrzać potrzeba prawie wiadro węgla. Ruszt jest mały, trudno ... *
Grill ozdobny uwaga niepraktyczny

Zobacz rwnie:

10-05-2009

Komentarze
  • Brak jeszcze komentarzy

Dodaj swj komentarz
Dodaj swoj opini:

Nick:

Tre:

Przeszukaj serwis